Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Vackrare utan tobaksrök

Upplever du att din hy har tappat sin lyster? När du ser dig själv i spegeln kanske din hy ser gråblek ut och dina ögon är grumliga. Vill du ha en förändring är det dags att sluta röka.

Kvinna bryter cigarett

Även om rökning redan har påverkat ditt utseende är det aldrig för sent att sluta. Det som händer med ditt utseende när du röker är bland annat att risken för grå starr ökar, din hy blir grå och blek, tänderna missfärgas och att ditt hår får en sämre kvalitet. Listan kan göras lång och du är säkert medveten om alla negativa effekter som uppstår när du röker.

Öka medvetenheten

Nästan alla rökare är medvetna om hur det påverkar kroppen, men det är ändå svårt att sluta röka. Därför är det bra om du läser om hur det bland annat påverkar ditt utseende. Genom att öka din medvetenhet om allt det negativa rökningen medför ökar du även din motivation och steget till ett rökfritt liv blir mycket enklare. Som tur är finns det mycket hjälp att få och det är viktigt att du väljer det som är rätt för dig. För vissa är det psykiska beroendet värst och då är e-cigaretten ett bra alternativ. Viktiga fördelar med e-cigaretten är bland annat att du inte utsätter din omgivning för passiv rökning, du slipper andas in många av de skadliga ämnen som ingår i vanliga cigaretter, du sparar upp till 17 000 kronor om året och det har visat sig att upp till 90 procent av de som använder e-cigaretten väljer att sluta helt.

Positiva effekter

För att du ska lyckas bli rökfri är det en fördel om du är medveten om vilka förändringar som sker. Redan efter 48 timmar har ditt blodtryck sjunkit och syresättningen i blodet har förbättrats. Din kropp kommer därefter att fortsätta sitt reparationsarbete vilket kommer att ge tillbaka din hy en rosa ton och du kommer att känna att du orkar mer vilket leder till ett vackrare och friskare liv.