Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Vackra tänder

leende

När man tittar på Amerikanska medier så är det inte svårt att som Svensk känna sig lite ofullständig. Då perfekta tänder i USA är mycket av en statussymbol ser man aldrig några med de gula toner som annars är så lätta att få. Hur gör man då för att själv få lika bra tänder?

Tandställning

Ett vanligt problem många har är att tänderna på ett eller annat sätt inte sitter perfekt placerade i munnen. I bland kan det vara att de sitter vridna, för tätt eller på något annat sätt påverkar bettet negativt. Ibland så gör man detta för att göra det enklare att tugga eller för att skydda tandköttet. Oftast är det dock endast estetiska anledningar till tandregleringen.

Hur tandställningen man får ser ut och fungerar varierar lite beroende på vad man har för behov. Det som är gemensamt är dock att alla tandställningar ger ett tryck på tänderna vilket gör att de sakta med säkert flyttas. Om allt går rätt till brukar detta ske med ungefär 0,5 till 1 millimeter per månad.

Bleka

Det andra estetiska problemet många har med sina tänder är att de har blivit missfärgade. Detta är något som händer normalt sett allt eftersom tiden går men vissa maträtter och drycker kan hjälpa till. Vanligaste dryckerna som brukar kunna färga tänderna är Te, Kaffe och vin.

För att färga tänderna kan man gå till tandläkare men det är oftast inte det enklaste eller billigaste lösningen. Idag finns det otroligt många bra och billiga lösningar för att göra hela processen hemma. Tandblekning är en av lösningarna som har blivit mycket populära. Mycket tack vare att de trots sin effektivitet inte har några biverkningar eller utgör någon risk för tänder eller tandkött. Det hela säljs i ett enkelt kit så att vem som helst snabbt kan komma igång.