Skönhet i sin renaste form

Hälsa, Träning

Träning och hälsa en bra kombination

De flesta vet nog om att träning och hälsa är en bra kombination. Man kommer inte bara att må bättre fysiskt utan även ens psyke kommer att bli annorlunda. Vi lever i en värld där vi blir allt mer stillasittande och att hålla vår kropp i rörelse blir allt mer viktigt. Förvisso så ser det olika ut från yrke till yrke hur pass mycket fysisk ansträngning som blir av under en arbetsdag. Men de flesta av oss sitter stora delar av vår arbetsdag.

Ett stillasittande arbete riskerar att vi får dåliga ryggar och behöver hjälp för detta. Hos Naprapatiska Institutet så kan man få behandling mot olika typer av besvär. Genom motion och att vi rör på oss minimerar risk för fel i rygg och leder. Visst kan vi få problem även om vi motionerar men det kommer att minimera ju mer vi rör på oss. Det gäller att vi hittar den motionsform som vi tycker passar oss.

Löpning är en mycket bra träningsform men kanske inte passar alla. Börja med raska promenader för att bygga upp din kondition. Om du inte har allt för långt till ditt arbete så ta och promenera till och från jobbet till en början. Allt eftersom du känner att du orkar mer så kan du utöka dina promenader. Att vi bör röra oss minst tre timmar i veckan borde inte vara något större problem.