Skönhet i sin renaste form

Hälsa, Mode, Skönhet

Toning – forma kroppen

toning-forma-kroppen

Under de senaste åren har skönhetsidealen för oss tjejer åter skiftat, och denna gång tack och lov till det bättre. Fokus ligger inte längre på att försöka eftersträva ohälsosamma och onaturligt trådsmala kroppar, utan istället om att mejsla fram en kropp genom träning som är både stark och välformad.

Tiderna är tack och lov förbi där vi tjejer förväntas vara ohälsosamt smala med ”kurvor på rätt ställen” för att möte omvärldens egentligen sjuka skönhetsideal. Fokus har flyttats och idag är det snyggt att vara hälsosam med allt vad det innebär. Idealkroppen är en stark kropp som är snygg och välformad tack vare den fysiska träning som den utstått. Inte en kraftlös förtvinad variant framtagen genom att äta för lite och enbart använda den lilla överskottsenergi som finns över för konditionsträning.

Högintensiv träning

Många lever säkert även med den felaktiga bilden att det tar oerhört mycket tid att hålla igång och träna på ett sådant sätt att du tonar din kropp. Faktum är att många studier tyder på att kortare och högintensiva träningspass är att föredra, alltså där du kör på väldigt intensivt under kortare sessioner, för att sedan vila.

Viktigt med muskler

Något som är oerhört viktigt är att du inte räds att ta i lite extra rent viktmässigt för att ge dig själv en chans att bygga upp din muskelmassa. Du kommer inte bli till en bodybuilder över en natt, utan viss ökad muskelmassa kommer både hjälpa din kropp att se mer formad ut, samtidigt som den gör så att du förbränner betydligt mera under din vila. På lojsans.se kan du läsa mer om detta, skrivet ur ett högst personligt perspektiv.

Skapa förutsättningar hemma

Vi rekommenderar dig som vill komma igång och tona din kropp att inledningsvis skapa bra förutsättningar att komma igång med din träning hemmavid. Skaffa dig exempelvis ett par hantlar i olika viktklasser som gör att du kan komma igång med några lättare övningar men även så att du har när du vill öka i intensitet. Se även till att klä dig så att träningen blir roligare. Men sköna träningstights blir sprintspurterna både lättare och roligare, och du kan mycket enklare följa dina framsteg än i bylsiga mjukisar. Vi rekommenderar att du klickar in på Sportamore.se och tar del av det gedigna utbud som erbjuds.

Sluta aldrig utmana dig själv

Det är viktigt att ständigt hitta nya och helst roliga mål med din träning för att inte stagnera i din utveckling och till sist kanske sluta helt. För de som gjort de mesta kan vi till exempel tipsa om UltraVasan där du som löpare kommer att få pressa dig själv till det yttersta i olik och stigande terräng. Gör din anmälan på Vasaloppet.se.