Skönhet i sin renaste form

Hälsa, Skönhet

Tips på bra hudvård

skin care_113936206

Du är ditt vackraste jag när du själv och andra kan se lystern i din hud. Det är ett tecken på välmående och strålande hälsa. Om du har problem med huden, kan säkert några av dessa tips hjälpa dig. 

Först ska det nämnas att hudproblem tar tid att lösa. Det går inte att bara göra ett av tipsen i en vecka och sedan förkasta idén för att du inte ser några resultat. Du måste fortsätta i 4-8 veckor innan du kan se tydliga förändringar.

Vår hud, som håret, gillar fukt men inte vatten. Vatten torkar ut och fungerar endast som ett medel för att tvätta kroppen. Efter badet eller duschen måste du tillföra fukt till huden. Och det bästa du kan ge huden är naturliga krämer som inte innehåller onödiga ingredienser. Det är ingen dum idé att söka på nätet och studera olika märken. Ett alternativ som vi kan rekommendera är Natuvive som består av 80 % naturliga ingredienser och som finns i flera dofter och utförande. När du väl har hittat din kräm behöver du smörja in kroppen varje dag. Även om huden inte känns torr, är den alltid ute efter fukt och daglig smörjning kan hjälpa med spänst, lyster och pigmentfläckar.

Det är också viktigt att inte tvätta kroppen för mycket. Det finns fullt av nyttiga bakterier på huden som hjälper kroppen att må bra och håller immunförsvaret igång. Det är som sagt också uttorkande att tvätta sig. Det värsta du kan göra för huden är att duscha varje dag. Försök att skära ned på antal duschtillfällen varje vecka och även duschtiden. En kvart tre gånger i veckan räcker gott och väl. Så kallade ”raggarduschar” där man tvättar endast under armar och skrev är en fullgod morgonrutin under resterande dagar på veckan.