Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Tänk naturligt

Vi svenskar har de senaste åren ökat vårt intresse för naturliga skönhetsprodukter. Det blir mer och mer efterfrågan efter naturliga ingredienser och vi svenskar är mer och mer medvetna om vad produkterna vi köper innehåller. De naturliga ingredienserna i skönhetsprodukter kommer garanterat att öka allt mer. 

Naturlig hudvårdDet naturen har att erbjuda räcker långt för att framställa bra produkter med goda egenskaper på vår hud och vårt hår. Det behövs inte konstiga ämnen för att få till en bra hudvård, något som Theresia Dibinger berättar i en artikel i svd.se. Idag finns det många naturliga märken att köpa inom skönhetsprodukter och du kan idag välja vilka ämnen och ingredienser du vill applicera på din hud. Ett märke som innehåller naturliga och ekologiska ingredienser är Essential care. Deras ansiktskräm lämpar sig för alla hudtyper och innehåller bland annat antioxidanterna A och E-vitamin.

Vi konsumenter läser gärna på produkterna idag och står det 98% naturliga ingredienser lockar det ofta till köp. Det man dock ska vara vaksam på är att texten på förpackningen verkligen stämmer. Bara för att det står ECO på förpackningen behöver det inte betyda att det bara innehåller ekologiska ingredienser. I en artikel från gd.se går det att läsa att bland annat Apotekets märke ECO CCS inte alls innehåller ekologiska ingredienser. Därför är det viktigt att som konsument vara noga då vi handlar och verkligen läsa på innehållsförteckningen för att försäkra sig om att innehållet överensstämmer med vad man förväntar sig.

Det vi kan konstatera är att intresset för naturliga produkter är stort idag och det kommer säkerligen att bli ännu större framöver.