Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Skaffa en bra hudvårdsrutin

Att ta bra hand om huden är något vi alla borde göra. Med tiden kommer man lätt kunna vara väldigt tacksam för tiden man spenderat på detta arbete. En bra hudvårdsrutin hjälper på flera sätt och vis, och det är lika bra att börja nu på en gång.

Innan man börja ge sig ut och köpa olika hudvårdsprodukter är det viktigt att ta reda på vilken hudtyp man har. Som tur är kan man göra detta med ganska enkla metoder och VeckoRevyn har en bra guide man kan följa. Tänk bara på att hyn kan ha olika hudtyper på olika områden. Så testa huden på flera platser i ansiktet.

Med denna kunskap kan man nu börja leta upp allehanda produkter som passar ens hudtyp. En bra hudvårdsrutin består av flera steg och ett antal olika produkter kan därför behövas. Medan många produkter räcker ganska länge kan det vara skönt att inte behöva spendera allt för mycket på en gång. Använd därför gärna en sajt som BilligtMakeup.se för att hitta lite extra bra priser.

En komplett hudvårdsrutin kan nu se ut på följande sätt:

  1. Makeuprengöring för att ta bort allt smink.
  2. Cleanser för att få bort smuts som huden utsatts för under dagen.
  3. Peeling som tar bort döda hudceller (behövs inte dagligen).
  4. Ansiktsmask som vårdar och återfuktar huden (behövs inte dagligen).
  5. Toner för att återställa hudens pH-värde.
  6. Serum som tillför lite extra näring till huden.
  7. Ögonkräm då huden kring ögonen är extra tunn och inte ska behandlas med samma produkter som resten av ansiktet.
  8. Dagkräm/nattkräm beroende på när man utför rutinen. Om dagkrämen dock inte innehåller solskydd är det klokt att applicera en solskyddskräm efteråt.

Kom slutligen ihåg att alltid följa rekommendationerna på förpackningen.