Skönhet i sin renaste form

Hälsa, Mode, Skönhet

Redo för beach 2015?

Det är knappt två månader kvar till sommaren, ännu mindre om du bort långt söderut. Nu börjar man tänka ännu mer på alla dåliga val man gjort under vinter, speciellt runt julen då mat och godis lockar en till fusk. Hur ska du göra för att bli redo för stranden?

Vatten, vatten, vatten

Ett första steg är att byta ut allt ditt vätskeintag till vatten. Låter tråkigt, men det är otroligt effektivt. Du får finare hy och kroppen mår bättre. Du behöver dock inte dricka flera liter om dagen, det kommer inte att skynda på processen eller göra dig ännu mer hälsosam än dem som dricker bara när de är törstiga. Överdriven vattenkonsumtion påverkar bara njurarna och hur ofta du måste springa på toaletten.

Man brukar yrka på två-tre liter, men vissa säger att man bara ska dricka när man är törstig. Men två-tre liter kommer inte att påverkar dig negativt, så det går också bra. Tänk på att du även får i dig vatten genom maten och ju hårdare man tränar, desto mer ”extravatten” måste man dricka under dagen.

Kläderna

Har du köpt in ditt ultimata strandplagg? Du hittar redan baddräkter och bikinis i många butiker och överallt på nätet. Men tänk också på de där sena sommarnätterna på stranden. Det är varmt men den svala vinden gör det lite för kallt för att bara gå i bikini. Ett tunt strandplagg såsom en öppen tunika eller en jumpsuit i shortsmodell håller dig varm och är snabb att ta av om du ska ta ett sista kvällsdopp. Beställ hem redan idag så du kan prova i lugn och ro och känna dig redo långt i förväg.

Motionen

Så klart måste vi prata om motion också. Vill man se tonad och snygg ut på stranden får man arbeta för det. För vissa räcker det med att promenera en timme om dagen, medan andra kanske vill gå ned några kilon. Vill man gå ned i vikt ska man ta i lite hårdare. Försök att jogga några minuter under promenaden eller lägg till ett gympass i veckoschemat. Bästa är att varva kondition och muskler så du får bra flås och blir starkare.