Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Raka lent och fint

Nästan alla rakar sig på ett sätt eller ett annat. Man kanske använder rakhyvel, rakapparat, vaxning eller epilator. Huvudsaken det blir fint och lent. 

Kvinnor

När kvinnor vill raka sig handlar det främst om ben och under armarna. Man vill ha sommarlena, bruna ben så man kan gå i shorts och klänning på stranden eller stan. Dock tar inte rakhyvel eller vaxning bara bort hårstråna, det följer också med hud vilket kan torka ut huden och man får en rodnad över områdena.

Till benen är det bästa att värma upp huden med en varm dusch så att porerna öppnar upp sig. Sedan kan man raka mothårs för att få bort så mycket som möjligt. Därefter ska man smörja in huden så den återfuktas. Under armarna är det bäst att raka i olika riktningar eftersom håret inte växer åt endast ett håll.

När det kommer till underlivet är det lätt att få röda prickar runt bikinilinjen. Det bästa man kan göra för att undvika dessa är att raka medhårs. Det blir små, små strån kvar men dessa syns inte. Vill man absolut raka mothårs kan det vara bättra att vaxa, alternativt köpa in milda intimtvålar och intimrakgel från exempelvis RFSU:s sortiment.

Män

För männen brukar det oftast handla om att raka ansiktet och då är det flera gånger i veckan, kanske varje dag. Här är det jätteviktigt att förbehandla med bra produkter för att mjuka upp huden samt att öppna upp porerna. Därefter ska man ha ett bra, skummande raklödder och gör rakningen mildare.

Hos Sliqhaq kan man köpa produkter anpassade efter hudtyp, något vi rekommenderar alla män att göra. Där kan man också köpa bra återfuktare att lägga på efter rakningen som förhindrar torrhet och röda prickar. Kvalitetsprodukter kommer att ge en bättre rakning.

Tänk också på att sträcka ut huden för en närmare och mer precis rakning. Annars är det lätt att man skär sig eller missar hårstrån.