Skönhet i sin renaste form

Hälsa

Prioritera tiden

Att lära sig prioritera sin tid är otroligt viktigt i dagens samhälle. Idag ställs ofta höga krav på oss människor, vi ska prestera på arbetet, hinna med familjen, sköta hemmet och gärna tränga in ett pars timmar träning och umgänge med vännerna för att hinna med allt som förväntas av oss. Det är då lätt att drabbas av negativ stress, något som de flesta människor någon gång under livet gör. 

Stress

Prioritera

Det första man bör göra om man hamnar i en sådan situation är att lära sig prioritera sin tid och välja bort saker som går att undvika, för att känna att man klarar av och kontrollerar situationen. Detta skrivs i en artikel på stepstone.se där Steen Svensson som håller kurser i stresshantering. Enligt artikeln beror dagens stress till stor del av att många drömmer om det perfekta livet, ett liv som i många fall inte är hållbart. Det är därför viktigt att skala ner och försöka reda ut vilka saker i ens liv som går att prioritera bort, för att få en fungerande vardag.

Lej bort onödiga sysslor

En sak som går att prioritera bort är de dagliga sysslorna som måste skötas i hemmet. Det kanske är viktigare för dig att få en timme extra med dina barn istället för att ta dig an strykhögen som växer i tvättstugan. Det är då som tjänsten ”Hushållsnära tjänster” finns som hjälp.

Detsamma gäller med matinköp och matplanering. Detta är något som tar en hel del tid för en familj med flera familjemedlemmar och det är något som det idag finns hjälp till. Idag finns det många matkedjor som satsat på ”en färdig matkasse”. Ett alternativ ser du här från företaget Coop. Här får du en färdig matkasse med färdiga recept för hela veckan. Genom att nyttja en sådan tjänst spar du många timmar per vecka som du kan prioritera på viktigare saker.

Genom att vara realistisk och planera kalendern efter de sysslor som måste göras får du en bättre bild över din vardag och behöver inte känna dig stressad att hinna med allt. Vi lever bara livet en gång och det ska göras på rätt sätt. Genom att dra ner på stressen får du istället en bättre vardag med fler energigivande sysslor som bidrar till en ökad livskvalité.