Skönhet i sin renaste form

Mode, Skönhet

Passar du bäst i guld eller silver?

Guld och silver är utan tvekan de två vanligaste metallerna vi har i våra smycken. Och de flesta av oss har nog båda sorterna liggandes hemma. Men om du känner att du får mer användning för ena sorten än den andra kan det finnas goda anledningar till det.

Så varför kan man tycka att man passa bättre i antingen guld eller silver? Faktum är att det kan ha mycket att göra med just ens hudton. Silver passar nämligen bättre ihop med kalla hudtoner medan guld är bättre med varma. Har man aldrig reflekterat över sin egen hudton kan det mycket väl vara anledningen till varför man tycker att en av dessa passar så mycket bättre än den andra.

Om det visar sig att du har en väldigt tydlig kall eller varm ton på huden kanske det är dags att rensa upp bland smyckena och sortera bort de som inte passar. En del personer kan dock vara mer gränsfall och inte ha varken en väldigt kall eller väldigt varm hudton. I dessa fall kan man ofta välja mer fritt bland både guld och silver. Man kan till och med blanda dem och få riktigt snygga resultat.