Skönhet i sin renaste form

Hälsa, Träning

När det tar totalstopp

Träning och hälsoplaner kan ta tvärstopp. Från att ha varit väldigt motiverad och duktig finns det ingen ork kvar. Allting börjar kännas hopplöst och ingenting fungerar som det ska. Vad har hänt och hur kan du motverka det?

Platå

Många som tränar eller går på diet under längre tid hamnar i en platå och de kan sträcka sig över flera veckor. Då är det svårt att hålla motivations uppe, när ingenting förändras. För att komma vidare behöver du fortsätta kämpa. En del har haft tur och kommit ur platåerna genom att ändra sina mönster. De tränar ännu mer intensivt eller bryter sin diet och laddar upp med mer kolhydrater eller skär ner mängden ännu mer. Läs på lite mer om platåer hos Styrkelabbet och få tips om hur du kan bryta dem.

Depression

Det kan också vara en depression som ligger bakom. Många blir hjälpt ur depressioner med rätt mat och träning, men om du tränar och försöker äta rätt för att du är olycklig eller har tvångstankar, kommer din hälsosam regim inte att hjälpa. Ny Insikt förklarar att ungefär var femte svensk drabbas eller diagnostiseras någon gång under sitt liv med depression. Det är tyvärr vanligt förekommande i landet och bästa hjälpmedlet är genom sjukvården och med samtalsterapi. Du behöver prata ut och hitta grunden till din ångest och olycka. Bara då kan medicin vara till hjälp. Kombinerat med terapi finns det många framgångssagor om personer som tagit sig ur väldigt svarta hål och gått vidare i livet.