Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Må bättre under din hälsoresa

Att göra stora livsförändringar som att gå ner i vikt kan vara tufft. Det är då viktigt att man gör så mycket som möjligt att trots alla svårigheter göra det till en rolig resa. 

Må bra

Studier har visat att skam över sin övervikt eller kropp inte hjälper personer att gå ner i vikt. Det hela kan istället göra så att man börjar tröstäta vilket i sin tur bara förvärrar problemet.

Detta är i sin tur en anledning till varför man förutom den dietära och fysiska aspekten av viktnedgång även bör fokusera på sitt mående och psyke. Ett bra sätt att hjälpa till med självbilden är att införskaffa nya kläder. Detta är bra även fast man ännu inte hunnit så långt på resan. Det för oss även osökt in på nästa del i artikeln.

Belöna dig själv

Det kan vara väldigt bra att inte införskaffa alla kläder på en och samma gång. För det första så blir det väldigt dyrt att på direkten införskaffa en helt ny garderob, för det andra så kommer man behöva köpa nya kläder igen då man väl har gått ner allt och för det tredje så förlorar man då en möjlighet att motivera sig själv.

Viktväktarna föreslår på sin hemsida att man tillsammans med sin plan över viktnedgången tillsammans med sina mål även ger sig själv en belöning. Då denna belöningen inte får vara i form av mat så blir nya kläder ett väldigt bra alternativ! Det kan göra så att du varje månad får köpa dig ett nytt plagg.