Skönhet i sin renaste form

Mode, Skönhet

Konsten att matcha accessoarer

Alla använder vi accessoarer för att skapa ett mer intressant och vackrare slutresultat. Men att välja rätt accessoarer är ibland enklare sagt än gjort. Här kommer några tips som kan fungera som vägledning till en bättre outfit. Kom bara ihåg att det alltid finns undantag till reglerna och det är alltid värt att experimentera.

Matchande smycken

När man köper smycken som en uppsättning, som när man köper från en och samma designer, vill man ju oftast bära dem alla tillsammans. Men för det bästa resultatet bör man helst bara göra detta när smyckena individuellt inte är allt för stora. För många stora matchande smycken har en tendens att stjäla fokus från helheten.

Stora accessoarer

Och på tal om storlek är det också bra att tänka på hur många stora accessoarer man använder på en och samma gång. Vad som räknas som stor kan ju bli en subjektiv fråga ibland, men försök tänka på vad storleken är jämfört med majoriteten av accessoarer av samma typ. Helst bör man hålla sig till eller under fyra stora accessoarer i en och samma outfit.

Diskret eller iögonfallande

När man väljer accessoarer med omsorg behöver det inte bara vara med tanken att de ska stå ut och dra till sig blickar. En accessoar som smälter in är lika värdefull som en som står ut. Det gäller bara att hitta rätt tillfälle för båda. En vägledning man kan använda sig av är att om kläderna är iögonfallande får gärna accessoarerna vara mer diskreta, och vice versa.

Val av färger

När man väljer ut accessoarer är det också viktigt att tänka på vilka färger de har. Olika färger fungerar olika bra ihop och att veta vilken färg man bör matcha med vilken kan vara till stor hjälp. Man talar ofta om komplementfärger inom mode och smink. Detta är färger som mer eller mindre är på motsatt sida av varandra på färghjulet och de hjälper till att framhäva varandra. Placera dem bredvid varandra för starkast möjliga effekt.