Skönhet i sin renaste form

Hälsa, Skönhet

Grundläggande hårvård

hårvård_249360427

Alla vill väl att håret ska vara fint, men ibland så kan det vara svårt att veta hur man ska göra för att ta hand om det. Här kommer några tips och saker att tänka på för att få ett välmående hår:

  • Håret är en del av din kropp så det påverkas av hur du mår i övrigt. Om du stressar mycket och inte äter och sover ordentligt kommer det att märkas på ditt hår, så ta hand om dig själv.
  • Att använda prylar som nyttjar värme för att styla håret som exempel plattång, locktång eller hårfön sliter mycket på håret. Det bästa är att försöka använda de så lite som möjligt, men om du ändå använder dem så använd också någon sorts värmeskyddande produkt i ditt hår samtidigt.
  • Välj produkter som är anpassade efter din hårtyp. Om du har torrt hår och använder schampo för hår fett hår så kan det göra att ditt hår blir ännu torrare. Men det handlar bara inte om schampo och liknande produkter. Även andra typer av produkter kan vara fördelaktiga att använda i håret.
  • Tvätta inte håret för ofta. Schampo sliter mycket på håret om det används för mycket. Om ditt hår är fett så kan det bero på att du tvättar det för mycket eftersom håret producerar mer olja för att göra upp för den olja som försvinner när du använder schampo.
  • Vrid inte ut vattnet ur håret eftersom det kan göra att håret tar skada försök även att undvika att dra handduken mot håret när du torkar det. Pressa istället ut vattnet med händerna eller en handduk.
  • Att ha håret uppsatt på varje dag sliter på det eftersom snodden eller spännet skaver mot håret och nöter på det. Om du tycker om att ha det uppsatt så kan du testa olika frisyrer så att det inte slits på samma ställe hela tiden.