Skönhet i sin renaste form

Mode, Skönhet

Få vackert svall

Håret gör mycket för ansiktet, självkänslan och personligheten. Ingen vill ha risigt och tråkigt hår som man helst gömmer under en mössa året runt.

Det första vi kan säga är att håret är dött. Har det väl blivit torrt eller om hårstråna delat sig så finns det inget botemedel. Det spelar ingen roll vilket specialschampo du köper, håret kommer inte att läka ihop. Det bästa är att klippa bort det fula och börja om på nytt. Håret måste man ta hand om, på samma sätt som resten av kroppen. Den behöver fukt och näring för att stråla och se glänsande ut.

Tvätta inte håret varje dag! Det låter kanske konstigt men håret mår inte bra av att tvättas med schampo och balsam varenda morgon. Det tar bort det skyddande lagret av olja och fett som ligger över hårstråna. Håret blir svagare och mer påverkat av smuts och solljus när man tvättar varje dag. Skär när på tvättningen till två-tre gånger i veckan. I början kommer håret att kännas flottigt och fett men efter en månad har håret vant sig vid den nya rutinen och blir inte fett lika fort.

Tycker man ändå att det är ett problem när håret börjar kännas flottigt så kan man använda torrschampo. Det är ett pulver som man skakar ut eller sprayar på håret och masserar in. Pulvret absorberar fettet och oljan i håret och få det att se och kännas nytvättat ut. Tänk på att inte använda det för mycket för då händer samma sak som när man tvättar håret varje dag. Det blir skörare.

Tycker man att håret är för tunt eller för kort kan man använda sig av löshår för att fylla ut frisyrer lite. Det finns flera varianter av löshår som håller olika länge. Populärast är nog clip ons som man helt enkelt hakar i sitt vanliga hår och tar bort efter en dag eller två, beroende på hur bra det sitter. Clip ons gör att man snabbt kan bytta från kort till lång frisyr samt även skapa slingor eller två färger i håret om man så önskar. För bästa resultat ska man satsa på äkta löshår som kan tvättas. Använd även silikondropppar som du borstar in i löshåret för att ge det lite mer glans och liv.