Skönhet i sin renaste form

Skönhet

Ett snyggt löshår

Välmående hår

Vi tänkte ge lite konkreta tips för att få till det fantastiska hårsvallet, ett riktigt Hollywoodhår. Genom några enkla tips kan du lyckas så mycket bättre med ditt löshår.

Det du måste börja med är att sköta ditt löshår på bästa sätt. Kosta på dig bra produkter och använd dem efter vad din frisör rekommenderat. Ska håret stylas, använd bra värmeskydd för att inte slita på håret. Ska håret borstas, använd en bra borste som är anpassad att borsta ett löshår. Största felet många gör är att inte sköta om håret. Ett löshår slits fortare än ett ”äkta hår” och behöver därför sin omsorg.

Tvätta sitt löshår

En stor fråga, som många undrar, är hur man ska tvätta sitt löshår. Ett tips här är att tvätta håret med måtta. Tvättas håret varje dag kommer det att slitas fortare. Försök att hålla det till ett par gånger i veckan och är försiktig med håret när det är blött. Håret slits då ännu mer.

Styla löshår

Många tror att man inte får föna eller använda andra styligmedel på sitt löshår, så som en plattång. Ett tips här är att använda värmeskyddande produkter innan styling samt att inte föna på för hög värme. Blir fästena för varma kan de sitta sämre så använd lagom värme vid styling.

Undvik trassel

När man satt in ett löshår brukar man märka att det lätt kan trassla sig. Ett tips är att fläta håret nattetid för att inte trassla för mycket. Det kan också vara bra att sätta upp håret i en stram hästsvans ibland. Särskilt om man ska tillbringa dagen ute i vinden.

Ett sista tips, har du kostat på dig ett snyggt och äkta löshår, kom ihåg att även vårda det efter. Det håller då så mycket längre och du kommer att kunna bära det och sätta om det flera gånger innan det gjort sitt.