Skönhet i sin renaste form

Mode

Basplaggen som alla män bör ha

Trender kommer och går. Vissa plagg är spännande och unika för säsongen men med begränsade kombinationsmöjligheter och kortare livslängd. De klassiska basplaggen däremot är oftast helt tidlösa och lika rätt idag som förr.

Basplagg kan även enkelt matchas och mixas till skillnad från tidsspecifika trendplagg. Bra baskläder går även att använda i fler sammanhang än vad trendspecifika plagg gör, oavsett om det handlar vardagssituationer eller högtidligare tillfällen. Vi har tittat närmare på vad var man bör ha i en funktionell och grundläggande garderob!

Basplaggen

De tre bästa basplaggen, och förmodligen också mest användbara, är jeans, en stilren vit skjorta samt t-shirts i olika färger. Dessa plagg har perfekta kombinationsmöjligheter och kan matchas i oändlighet. Bra passform är dock avgörande för alla dessa sorters plagg. Fyll gärna garderoben med flera stycken av varje. Svart, vitt och de färger du tycker om. Den slitna looken med stentvättade, ruffiga jeans går visserligen aldrig ur tiden, men man bör gärna komplettera med ytterligare ett par som passar till sammanhang där man bör dyka upp hel och ren.

En kavaj (föredragsvis ett par stycken att välja bland) är utmärkt att hänga över sig när det är för varmt för jacka eller rock, men då man ändå behöver någonting över axlarna. Det är också ett smidigt alternativ när man bör vara uppklädd, men inte tillräckligt för kostym.

Skor och ytterplagg

När det kommer till skor är ett par stilrena sneakers alltid ett fräscht, snyggt alternativ. Dessa smälter fint samman med såväl byxor som shorts och ger en clean, mer uttänkt look som fungerar oavsett ålder. Ett par rejälare boots eller kängor gör sig rätt för de höst- och vintermånaderna.

En rock eller trenchcoat är tidlösa klassiker som alltid går hem. Och för den mer avslappnade looken är en skinn- eller jeansjacka alltid lika rätt varje gång vårsolen börjar titta fram. Det kan matchas med de flesta plagg. Dessa jackor finns även i en uppsjö av olika varianter, vare sig man tycker om de mer rena, enkla formerna eller vill gå hårdare ut med slitna sömmar och nitar.