Skönhet i sin renaste form

Träning

Att träna rätt

Det är viktigt att när vi tränar att vi tränar rätt. Det är en väldig skillnad på hur en ung människa bör träna mot för en äldre person som kommit upp i mogen ålder. Det gäller att hitta det sätt som passar den ålder man befinner sig och att man tränar på rätt sätt.

Sök hjälp vid skadeproblem

Tränar vi fel så ökar riskerna för olika skador och vi blir tvungen att uppsöka hjälp för behandling av våra skador. Börjar man att träna på ett gym så är det alltid en fördel att få hjälp från personalen med ett första träningsprogram och att få veta hur alla maskiner fungerar. Detta kan minimera riskerna för olika typer av skador och man får ett mycket bättre resultat av träningen om man tränar rätt från början.

Se till att träna rätt

Är man något äldre och börjar träna så är det viktigt att man tränar utifrån den ålder man befinner sig i. Det är alltid en fördel att hålla i gång på något sätt men det är viktigt att det blir på rätt sätt. Ju äldre vi blir desto viktigare blir det med träningen så vi orkar med vår vardag. Vi kanske inte kan träna lika mycket som när vi är 60 som vi gjorde när vi var i 30-års åldern, men det är alltid en fördel att aktivera sig på något sätt.

Slutligen

Se till att träna efter din förmåga. Prata med personalen på gymmet om det är där du tränar om hur du ska träna efter dina förutsättningar. Var ärlig och säg om du har problem med rygg eller annat. Då kan de anpassa ett träningsprogram just för dig. Se till att följa de anvisningar du får av ditt gym. Det är av vikt för att du inte får ytterligare problem utan förbättrar dina förutsättningar.

Lycka till med att hitta ett träningsprogram som passar dig och din ålder och träna rätt så minimerar du riskerna att skada dig i samband med din träning.