Skönhet i sin renaste form

Hälsa

Att hålla god hälsa

Alla är vi ju medveten om att hälsan är något väldigt viktigt och påverkas av mycket vi gör och inte gör i våra liv. Att sträva efter god hälsa är något vi alla borde göra. Men för att kunna göra detta måste vi ju först veta vad som är bra och dåligt för vår hälsa. 

Vi har alla våra egna förutsättningar och det är viktigt att utgå från dem. Detta är anledningen till varför inte alltid ska mäta ens egna resultat mot andra som gjort samma sak. Men inte alla vet ens vilka förutsättningar de faktiskt har när det kommer till hälsa. Och det kan vara fördelaktigt att ta hjälp med detta för att veta att man gör rätt satsningar. Men nedan tittar vi på några mer allmänna nyckelpunkter som bidrar till god hälsa.

Äta rätt

Att vår kost påverkar vår hälsa är det ingen tvekan om. Men det är fortfarande inte enkelt att säga vad som är den bästa kosthållningen. Vad vi dock kan säga är att vi tjänar på att äta näringsrikt och varierat. Och att kaloriöverskott är en väldigt vanlig anledning till varför vi gå upp i vikt.

Motionera regelbundet

Motion kan stärka vår kropp på många olika sätt och är en investering i sina senare år i livet. Bäst är om man kan träna både kondition och styrka. Samtidigt måste man vara medveten om fenomenet överträning och se till att kroppen även får den vila den behöver för att återhämta sig.

Sova bra

Och på tal om vila finns det ingen vila som är så effektiv som sömnen. Medan mängden sömn vi behöver varierar beroende på ålder brukar man säga att åtta timmar är en bra natts sömn för vuxna. Det är också bäst för kroppen om man kan se till att sova ungefär samma tid varje natt. Sömnkvaliteten spelar dock en större roll och bara för att man sovit tillräckligt länge betyder inte att man också sovit bra.