Skönhet i sin renaste form

Mode

Accessoarer

Att smycka ut sig med både det ena och det andra har i över tusentals år varit populärt hos människan. Redan i det forntida Egypten förekom armband och andra smycken flitigt. Idag finns det accessoarer till i princip allting, från de mer traditionella som smycken och annat till mer tekniska accessoarer för bland annat bilar, datorer och mobiltelefoner.

Smycken

Mobilen, den nya accessoarenFör den som vill se fin ut på en fest och liknande eller bara vara fin till vardags är smycken och liknande accessoarer nästintill ett måste. Man behöver dock inte se ut som en hel smyckesbutik, utan ett armband, halsband eller en ring räcker gott och väl. Även tygaccessoarer som till exempel en sjal eller halsduk fungerar också det alldeles utmärkt.

Armbandsur

I takt med att nästan alla idag har en mobiltelefon, och på den kollar vad tiden är, så har det traditionella armbandsuret som enbart tidsvisare allt mer spelat ut sin roll. Dock kan det fortfarande tjäna i syfte som snygg accessoar och gärna då som ett alternativ till ett armband, då en klocka oftast ser aningen mer proper ut. För framför allt kan en tjusig guldklockan vara en bra accessoar då den tillför en extra finish till kostymen, kavajen eller liknande.

Mobilen

Andra accessoar som blivit populära under de senaste 10-15 åren är de till mobiltelefonerna och framför allt då mobilskalen. Första mobiltillverkaren som gjorde mobiler vilka det var möjligt att byta skal på var finska Nokia. Sedan dess har allt fler hakat på och idag går det byta skal på i princip alla mobiltelefoner.

Till skillnad mot förr då skalen i princip bara gick ut på att vara färgglada, går det att idag även få mobilskal som är funktionella. Till exempel så finns det till Iphone 5 ett extra hållbart och stöttåligt skal som tål både vatten, stötar och smuts.

Även ”mjuka” skal har blivit allt vanligare. Det vill säga att man har sin telefon i någon form av fodral eller liknande, som ofta påminner om en plånbok eller mindre filofax. Flera aktörer som i första hand är kända på andra områden har börjat tillverka även denna typ av produkter bland de tyska modejätten Hugo Boss.

Dessutom finns även små ”väskor” att förvara sin mobil i om man så vill. Dessa påminner om en liten tygpåse, vilka dras igen med hjälp av en rem och finns i alla olika färger och utföranden. Och på tal om väskor.

Väskan

Väskan är något man nästan alltid tar med sig när man lämnar huset, och med rätta! Har man väskan med sig kan man vara förberedd på nästan vad som helst, allt som krävs är lite planering. Med rätt väska får man plats med allt från läppstift och smink till regnställ och paraply. Och man kan nästan alltid hitta en väska som matchar ens stil, bara man söker runt lite.

Solglasögon

Den bästa vännen man kan ha ibland är ett par solglasögon, de skyddar inte bara mot solen, de kan också sätta pricken över i på nästan vilken look som helst, så länge man hittar rätt stil. Men man ska inte tro att man måste lägga ut mycket pengar bara för att hitta ett par snygga solglasögon, ibland kan det som matchar bäst vara ett billigare par för under hundralappen.